Flexperience

Twee keurmerken aan tafel; gesprek over het belang van het SNF- en AKF-keurmerk

Voor huisvesting van arbeidsmigranten zijn er twee keurmerken, die van Stichting Normering Flexwonen (SNF) en het Agrarisch Keurmerk Flexwonen (AKF). Veel gemeenten en andere belanghebbenden vragen zich af waarom er twee keurmerken zijn en hoe zij daar het best mee om kunnen gaan. Eerder maakte het Expertisecentrum Flexwonen in overleg met beide partijen een overzicht van overeenkomsten en verschillen.

Belangrijker dan de verschillen is dat beide keurmerken een bodem in de markt leggen voor de kwaliteit van de huisvesting van arbeidsmigranten. Omdat ze dat voor verschillende typen werkgevers en werksituaties doen zijn er nog wel verschillen. Zorgelijker is dat er nog steeds veel huisvesting bestaat zónder een keurmerk en dat verschillende gemeenten het beschikken over een keurmerk nog niet als eis stellen.

In deze sessie praten we met Koos Karssen van SNF en Peter Baltus van AKF over de betekenis van certificering van de huisvesting, over de complementariteit van de keurmerken en staan we natuurlijk ook stil bij de aanbeveling van het aanjaagteam van Emile Roemer om tot één keurmerk te komen. Meer informatie

Bekijk de gebruikte presentatie

Spreker(s)

Koos Karssen

SNF

Peter Baltus

AKF

Moderator: Wim Reedijk

Expertisecentrum Flexwonen